Christiansborgtur den 9. april 2024

Klub TV Fionia arrangerede en tur til Christiansborg den 9. april 2024 hvor vi havde samlet så mange deltagere, at vi måtte leje en todækkerbus til turen.

 

TV Fionia tur til Christiansborg 9. april 2024

Turen startede i Odense hvor vi samlede de første deltagere op klokken 8,30 og fik dem sat tilrette i Vikingbus’s store dobbeltdækkerbus.

Så gik turen til Kerteminde hvor vi samlede næste hold op der ventede på bussen til klokken 9,00 hvor også de blev sat tilrette i bussen.

Så gik turen ad nogle omveje til Nyborg hvor sidste hold blev samlet op klokken 9,30. Vi fik også rundstykker, øl og vand læsset på bussen inden turen gik over Storebælt på vej mod destinationen Christiansborg i København. Undervejs blev der serveret rundstykker til alle. Der var også planlagt kaffe til rundstykkerne, men desværre sprang der en sikring i kaffemaskinen så vi ikke kunne nyde en varm kaffe til rundstykkerne. Som kompensation for den manglende kaffe blev alle tilbudt en flaske vand eller sodavand, som de fleste da også tog imod, selvom mange savnede kaffen.

På turen til København var der også mulighed for at tilkøbe øl eller vand.

Turen over Sjælland gik da også uden problemer, og til sidst ankom vi til Christiansborg. Undervejs underholdt Palle Reimer med fortællinger om nogle af de steder vi passerede.

På Christiansborg startede vi med at se Provianthuset med alle partiernes kontorer. Derefter skulle vi alle gennem security check før vi kom videre ind på selve Christiansborg.

Så blev vi opdelt i 2 hold der skiftevis skulle have rundvisning af Lars Christian Lilleholt mens det andet hold skulle spise i Saltkammerets mødelokaler. Rundvisningen foregik næsten planmæssigt selv om der var lidt tidsforskel på de personer der skulle med elevator og andre der kunne klare de mange trapper. På grund af at der var mange andre rundvisninger opstod der sommetider lidt forvirring omkring de mange hold.

Rundvisningen omfattede Vandrehallen med præsentation af Grundloven, som Lars Christian Lilleholt fortalte om. Vi kom også gennem Landstingssalen, så på malerier af de store kunstnere der er udstillet. Vi så også malerier af de mange statsministre der har regeret Danmark gennem tiden. Det ene hold nåede også lige et smut ind i Snapstinget hvor man oplevede den særlige stemning.

Spisningen foregik i Saltkammerets mødelokaler hvor der var tag selv bord med øl, vand og kaffe samt 3 sandwiches og kage til alle deltagere.

Saltkammeret i Provianthuset på Christiansborg er et historisk område der er opført i 1603. Der er flere lokaler hvor man førhen kunne opbevare saltet kød, så det lige var klar til at kunne blive tilberedt i slottets køkken.

Så gik turen op i folketingets tilhørerloge, hvor hver hold fik set debatten med ordførerne fra nogle af de mange partier i en hed debat om FE sagen der jo som bekendt har bragt manges sind i kog. Desværre fik vi ikke lige hilst på selve statsministeren der nåede at smutte før vi kom op på tilhørerpladserne. Tilhørerpladserne er jo helt oppe under loftet i Folketinget og der var ikke mindre end 94 trappetrin, der næsten tog pusten fra mange deltagere.

Undervejs fik vi også lige set Venstres partilokale, hvor vi ventede mens vi nød udsigten ud over Christiansborgs smukke bygninger.

Så endelig var rundvisningen slut og vi kunne omsider samles udenfor Christiansborg, hvor vi fik sludret lidt og talt om oplevelsen, mens vi ventede på Vikingbus’s store dobbeltdækkerbus, der rullede op foran Christiansborg, hvor alle steg ind. Der var dog et par der havde planlagt at opleve lidt mere af København og derfor ikke tog med tilbage til Fyn.

På hjemturen kunne man tilkøbe øl og vand som der var mange der benyttede sig af. Turen ud af København foregik i myldretiden og der var lidt kø-kørsel, men ellers gik turen hjemad over Sjælland ganske planmæssigt.

Da vi nåede Nyborg blev Nyborg holdet sat af og så gik turen ad de snoede veje til Kerteminde hvor Kerteminde holdet blev sat af.

Til sidst nåede man dog til Odense hvor de sidste forlod bussen og kunne glæde sig over en heldagstur til Christiansborg.

 

 

 

 

.